צבע*צבע*צבע*צבע
אחד הנושאים המרתקים, הכיפים, המשמחים והמרגשים שיש בעיצוב זה הצבע. אנו נוטים לחשוב שצבע זה הדבר המשפיע ביותר שיש בעיצוב, אבל לרוב, רק אחרי תכנית טובה ותהליך עיבוד נכון אנו מגיעים לתוצאה צבעונית מרשימה. איך בוחרים צבע? מאיפה כדאי להתחיל? איך מתמודדים עם הכמות הגדולה של הגוונים במניפה של טמבור או נירלט ומחליטים כיצד לצבוע? יש כל כך הרבה...
ארשום כאן כמה עצות שיוכלו לעזור לכם להתמודד עם הנושא הצבעוני הזה:
1. בחירת גוון מרכזי
בעבר, יצאה חברת טמבור בהנחיה שהקלה על אנשים לבחור את המניפה הצבעונית שלהם. הם קראו לזה 60, 30,10 והחוק היה מבוסס על עיקרון של מינון צבעים. החוק הזה מבוסס על חוקים קדומים יותר של איזון כמו ביוון העתיקה, שם השתמשו ב"חתך הזהב" כדי לבצע פרופורציות הרמוניות בין חלקים שונים בתוך המבנה ליצירת מראה שלם ואחיד. השיטה טוענת שיש צורך לאזן את החלקים השונים כדי ליצור אחדות. ואם לוקחים גוון כהה או בולט יש לקחת אותו במינון קטן (10%) ולאזן אותו עם שני צבעים נוספים כשהאחד בהיר ממש (60%) והאחד קצת יותר כהה אבל עדיין ניטרלי (30%). המינון הזה עוזר לבחור את הצבעים הנכונים בפרופורציה שלא תייצר חלל אחד גס מידי, ועדיין ליצור עניין. החוק הזה מצויין אבל יש מקום להגמיש אותו ולהתייחס אליו בצורה יותר עקרונית בכל הנוגע לבחירת צבע. ההמלצה שלי היא לבחור גוון אחד בסיסי איתו אתם רוצים לעבוד בתוך הבית. הגוון הזה יהיה נייטרלי ככל הניתן, והיום הדבר הזה פשוט מתמיד, כי לכל חברת צבעים יש בדרך כלל קטלוג של "לבנים" או צבעי בסיס איתם ניתן לצבוע את היסוד. מרגע שתבחרו צבע אחד, יהיה לכם קל יותר להמשיך ולבחור צבעים נוספים. הגבילו את עצמכם עד ל-5 צבעים. ובחרו מתוכם 2-3 צבעים נוספים מהם באותו הגוון רק בשינוי טון, או ב2 צבעים משלימים נוספים שיקפיצו את הגוון הנבחר.
2. בחירת גוון משלים
איך בוחרים גוון משלים? אז צמצמנו את הבחירה שלנו אבל עדיין לא בחרנו את כל משפחת הגוונים שלנו. מכאן צריך להתחיל בסוג הצבע אותו אנחנו רוצים לשדר בבית. לכל משפחה של צבעים יש אנרגיה שהיא נושאת עימה, במפגשים שאני מעבירה ובאתרי אינטרנט שונים ניתן למצוא הסבר מעמיק על כל גוון, אם אתם יסודיים ורוצים לדייק, תוכלו לקרוא על כל גוון ומה הוא מסמל ולבחור לעצמכם את הצבע הרצוי לכם. אולם, יש לי דרך נוחה יותר :) קוראים לזה, הצבע שאני אוהב... עם כל הכבוד לתיאוריות (ויש לי הרבה כבוד אליהן) בסופו של יום מדובר בבית שלכם. אתם אלה שתראו את הצבע הזה בכל פעם שאתם באים הביתה, ומה שחשוב הוא שאתם תהיו מרוצים. לכן, התחילו מצבע אחד שפשוט אהבתם. החלק היפה הוא שהצבע הבסיסי שבחרתם בסעיף למעלה יתאים את עצמו לכל צבע משלים שתבחרו, ובזה יאזן אותו. כך, תוכלו לבחור אדום, או צהוב, או ורוד או ירוק, או כל גוון אחר ממניפת הצבעים. לכו לצבע שמרגיש לכם נכון, ותעבדו עם הלב. אם זה משמח אתכם- זה הכיוון. אם זה מטריד אתכם- לכו טון אחד למטה (בהיר יותר). וכך תעבדו, עד שתרגישו שזה שלם.
3. בחירת גוון סוגר
אם דיברנו על העיקרון של צבע משלים, או של תיאוריית ה60/30/10 אנחנו בוחרים בהתאם צבע אחד נוסף. צבע זה יכול להיות מתוך משפחת הגוונים של הצבע הראשון, משפחת הגוונים של הצבע השני, או אם אתם מרגישים מספיק בטוחים בעצמכם, בחירת גוון נוסף שיתאים את עצמו לגוון המשלים. מכאן צריך לדעת מה מנחה אתכם, ומה הצרכים שלכם. האם אתם רוצים דירה צבעונית ומשוגעת? או שאולי אתם מחפשים משהו עדין יותר? הבחירה בגוף השאלה, ככל שתרצו לעדן את התמונה, בחרו צבעים יותר רגועים, עם מעברי טון קרובים. וככל שתרצו ליצור מראה צבעוני, דינמי, בחרו צבעים עזים יותר, במקומות רבים יותר, ובניגודים חזקים יותר.
לסיכום,
האפשרויות הצבעוניות הן כמעט בלתי מוגבלות, וכדי לבחור כדאי להתחיל בצעד אחד קטן. בחרו את הצבע הראשון, כבסיס, המשיכו אל הצבע השני, המשלים, ומשם השמיים הם הגבול...
לפגישות ייעוץ ממוקדות בנושא הצבע ניתן להזמין פגישה או להתקשר 054-7772896
שיהיה יום צבעוני ומקסים :)
חן